Bio Jono

Ik ben geboren in Southend-on-Sea, Essex, Engeland. Het is een tijdje geleden en ik kan niet echt herinneren wanneer het was, maar ik herinner me Engeland die het WK wint op een zwart-wit TV, dus er is een aanwijzing.

School was goed, en zo ook was de universiteit, maar het spelen in een band was veel leuker dan Bertolt Brecht om een of andere reden. Dus ik deed dat, en hier ben ik.

Wat doe ik ? Ik speel gitaar. Zing een beetje. Schrijf een aantal nummers – meestal zijn ze nogal deprimerend, en hoofdzakelijk betrekking op iemand die het punt van zelfmoord staat. Vreemd dat soort liedjes vrolijken mij meestal een beetje op. Ik geef ook engelse les aan basisschoolkinderen. Ze noemen me “Mister Jono”.

Mijn hobby’s: de gebruikelijke dingen zoals tv kijken [diverse Britse comedy stuff – iets met David Mitchell of Stephen Fry is goed], films, sport en dan een beetje meer sport – voetbal, rugby, golf, cricket en zelfs atletiek, tennis en fietsen als ik ten einde raad ben. En quizzen. Alles om te voorkomen om commerciële Nederlandse tv te kijken. Net als Dave, ben ik een supporter van Southend United FC. Wanneer ze de Champions League winnen, zul je ze allemaal horen. Maar dat zullen ze nooit, hoewel ze Manchester Utd een paar jaar geleden verslagen hebben. Net als Dave, hou ik ook van de komiek Stewart Lee – hij is grappig, als je dat soort dingen leuk vind.

Muziek die ik leuk vind: The Beatles, Crowded House, Nick Lowe, Paul Simon en Garfunkel, Elbow, Radiohead, Johnny Cash, Dr Feelgood, Elvis Costello, David Bowie en nog veel meer. Het grootste deel opgenomen vóór ongeveer 1990.

Ik geniet ook van boeken, computers en feestdagen. En mijn familie.